TOP

Pers

door KG onder product design

Grondig | Keestrack en Goldoni: een opmerkelijke combinatie

"Voor de nieuwe landbouwtrekker is inmiddels een ontwerp gemaakt, en wel voor een geheel nieuwe open field-trekker. Dit ontwerp is gemaakt door ontwerpbureau KesselsGranger. Dit van oorsprong Nederlandse bureau werkt nu vanuit België en trok in het verleden de aandacht met futuristische ontwerpen van trekkers en maaidorsers. Ook het nieuwe uiterlijk van de Goldoni mag gezien worden."

Lees meer

door KG onder product design

Linssen Magazine | Linssen 55 SL AC Variotop®

"De Grand Sturdy 500 AC Variotop krijgt nu een echte 'zus' in de SL-serie. Met een lengte over alles van 16,50 meter wordt dit de Linssen 55 SL AC Variotop®. Ook het ontwerp van deze SL is in samenwerking met KesselsGranger DesignWorks tot stand gekomen en dat is goed te zien in de consequent doorgevoerde stijl. De strakke en moderne uitstraling met contrasterende grijstinten in de ramenpartij van de salon en Variotopstuurhuis is duidelijk aanwezig. Ook de oplopende waterlijn en boegvorm zorgen voor de herkenbare 'Sports Luxury'-uitstraling."

Lees meer

door KG onder product design

OVPro | Ebusco 3.0 bus wint Red Dot Award in internationale ontwerpwedstrijd

"Ebusco, de beursgenoteerde ontwikkelaar en leverancier van elektrische bussen en laadsystemen uit Deurne, laat weten vereerd te zijn met de prijs. “Dankzij de samenwerking met onze partner KesselsGranger DesignWorks, die al vanaf het begin met ons samenwerkt, zijn we erin geslaagd om deze bus zo te ontwerpen dat hij zich onderscheidt van alle andere”, aldus Ebusco. KesselsGranger DesignWorks is onder meer gespecialiseerd in het ontwerpen voor openbaar vervoer op de weg en in het water."

Lees meer

door KG onder product design

Personenvervoer Magazine | Ebusco 3.0 wint prestigieuze Red Dot Design Award in de categorie Product Design

"De Red Dot Design Award is een van ‘s werelds grootste designcompetities. Het Red Dot-label is internationaal uitgegroeid tot een van de meest gewilde keurmerken voor goed design. Alle inschrijvingen zijn beoordeeld door de internationale jury. "Dankzij de samenwerking met partner KesselsGranger DesignWorks, die al vanaf het begin met Ebusco samenwerkt, zijn we erin geslaagd om deze bus zo te ontwerpen dat hij zich onderscheidt van alle andere."

Lees meer

door KG onder product design

Skipper Bootshandel | Maatwerk

"Wat kunnen de dames en heren verwachten als ze zich concentreren op de Grand Sturdy 45.0 AC Intero ontworpen door het belgische ontwerpbureau KesselsGranger? Kortom een zeer goed geproportioneerd, optimaal ingedeeld en daardoor zeer ruim vrijvarend schip, dat er in de nieuwe Olive Green rompkleur in combinatie met de Sand Beige dekopbouw geweldig uitziet."

Lees meer

door KG onder product design

OVExpo | Coronaproof interieurtextiel is norm van de toekomst

"Ook aan het design is gedacht, want zelfs de allerbeste stoffen en materialen kunnen niet zonder een goed design. Daarom heeft Buvetex een exclusieve samenwerking gesloten met KesselsGranger DesignWorks, een ontwerpstudio die zijn sporen heeft verdiend in de bus- en jachtbouw en hiervoor meerdere awards in de wacht heeft gesleept. Samen met deze partner levert het bedrijf maatwerk, dat compleet voldoet aan de gewenste uitstraling van ieder project."

Lees meer

door KG onder product design

Skipper Bootshandel | De lengte

"Met haar gestroomlijnde romp in stijlvol Midnight Blue, de bovenbouw in contrastrijk Egg Shell White en de beige-bruine deck eromheen, ziet onze testboot er gewoon geweldig uit. Men zou kunnen spreken van een tijdloos elegante kleurencombinatie die nooit verveelt. De Belgische ontwerpers Steven Kessels en James Granger zijn verantwoordelijk voor de harmonieuze proporties van dit buitengewone toerjacht."

Lees meer

door KG onder product design

Made in Limburg | Verborgen Parel | Linssen Yachts

"Slechts een vaargeul verwijderd van Kessenich, Geistingen en Ophoven bevindt zich de fabriek van Linssen Yachts, een toonaangevende producent van luxejachten die vooral op de Europese binnenwateren beschouwd wordt als de Rolls-Royce onder de boten. Het is nauwelijks voor te stellen dat deze pareltjes van A tot Z worden gebouwd en afgewerkt in een Limburgse hangar. Samen met het Genkse bedrijf KesselsGranger, dat een belangrijke inbreng heeft in het design van de vaartuigen, genoten we van een boeiend bezoek aan 'verborgen parel' Linssen Yachts in Maasbracht."

Lees meer

door KG onder product design

Linssen Magazine | Linssen Grand Sturdy 40.0 AC INTERO

"Modern maar toch tijdloos: Licht en ruimte, dat zijn de sleutelbegrippen in de INTERO-stijl die wij in samenwerking met designstudio KesselsGranger DesignWorks hebben ontwikkeld. Na de Grand Sturdy 30.0 en de 35.0 is dit jaar ook de 40.0 AC en Sedan volledig vernieuwd."

Lees meer

door KG onder product design

Bootshandel Skipper | Test, Linssen 35 SL AC

"Fris design: de stylingprofessionals van KesselsGranger DesignWorks zijn verantwoordelijk voor de harmonieuze uitstraling van deze boot. Steven Kessels en James Granger uit Genk, België, werken al geruime tijd samen met het Linssen Yachts Prototyping & Engineering Team op de gerenommeerde scheepswerf uit Maasbracht, die internationaal bekend staat om de uitstekende productkwaliteit van haar ontwerpen."

Lees meer

door KG onder product design

Made in Limburg | Futuristische bus uit Genk wint straffe designprijs

"Het mooiste bedrijfsvoertuig ter wereld? Dat is de Ebusco 3.0, een bus die van binnen en buiten werd ontworpen door KesselsGranger DesignWorks uit Genk. De elektrische stadsbus, die uit composietmateriaal is vervaardigd, werd bekroond met de presitgieuze Automotive Brand Contest 2020."

Lees meer

door KG onder product design

Omnibus News | Uitstekend ontwerp

"Ebusco wint de internationaal gerenommeerde Automotive Brand Contest in de categorie bedrijfsvoertuigen. Het ontwerp van een elektrische bus dat pronkt tussen merken als Porsche, Bentley en Volkswagen, respect! Voor de Ebusco 3.0 werkte de Nederlanders samen met ontwerpers James Granger en Steven Kessels, die ook de voorganger hebben ontworpen."

Lees meer

door KG onder product design

Linssen Magazine | Linssen 30 SL Sedan & Linssen 35 SL AC

"SL is de afkorting voor ‘Sport Luxury’. Voor de SL heeft het Prototyping & Engineering-team van Linssen Yachts, in nauwe samenwerking met KesselsGranger DesignWorks, een serie jachten ontwikkeld die de onmiskenbaar luxueuze Linssen-identiteit combineren met verfijningen die aansluiten bij de grootste sporttradities."

Lees meer

door KG onder product design

Bootshandel Skipper | Test, Linssen 30 SL Sedan

"Moderne lijn: stalen jacht marktleider Linssen Yachts biedt een nog grotere variëteit aan klanten met de nieuwe SL-serie. Het eerste ontwerp van deze aantrekkelijke serie is de Linssen 30 SL Sedan. Het Linssen Yachts Prototyping & Engineering Team en de stylingspecialisten van KesselsGranger DesignWorks gevestigd in het Belgische Genk, waarmee het gerenommeerde bedrijf uit Maasbracht al enige tijd succesvol heeft samengewerkt, zijn verantwoordelijk voor de succesvolle visuele uitstraling van de 9,70 m lange en 3,30 m brede nieuwkomer."

Lees meer

door KG onder product design

Bootshandel Skipper | Charterboot-test, Linssen GS 30.0 Sedan

"Sanzi Yachtcharter is een van de topadressen van Nederlandse botenverhuurbedrijven. De Skipper Bootshandel-test werd voltooid aan boord ‘Mathijs’, een gloednieuwe Linssen Grand Sturdy 30.0 Sedan... De harmonieuse lay-out draagt de handtekening van de stylisten van KesselsGranger DesignWorks, gevestigd in Genk, België."

Lees meer

door KG onder product design

Lastauto Omnibus | Minder gewicht is mooier

""Het ontwerp moest heel integraal zijn en een gevoel van lichtheid en tijdloze elegantie uitstralen", zegt ontwerper Steven Kessels, die eerder met James Granger aan de Ebusco 2.2 werkte. "Het ontwerp was erg geïnspireerd op de vliegtuigbouw, dus zo moet het er ook uitzien. We hadden veel vrijheid en hebben bijzondere aandacht besteed aan efficiëntie en vloeiende lijnen en precisie." Of het nu het opvallende voorkant is, die een vleugelvorm van voor naar achteren suggereert of de uitgebreide modellering van de lagere zijwanden. "Er zijn veel details aan de oppervlakte die normaal niet aanwezig zijn in een bus", zegt Granger. Dit gaat door naar de achterkant, waar de twee ontwerpers geen rekening hoefden te houden met ingebouwde batterijpakketten of een traditionele motorcompartiment."

Lees meer

door KG onder product design

Omnibus Spiegel | Zeitenwandel, Ebusco vollkunstoffbus 3.0

"Voorafgaand aan Busworld presenteerde Ebusco haar Ebusco 3.0-bus op het hoofdkantoor in Deurne, Nederland, met een groot evenement. De getoonde hardware is nog steeds een eerste prototype. Dankzij zijn ontwerp bespaart de bus ongeveer 33% in gewicht in vergelijking met de vorige 2.2. Het moderne ontwerp is tot stand gekomen in samenwerking met de Nederlands / Belgische ontwerpstudio KesselsGranger, net als de vorige 2.2."

Lees meer

door KG onder product design

Linssen Magazine | Wereldprimeur: de nieuwe Grand Sturdy 35.0 AC en Sedan

"Licht en ruimte, dat zijn de sleutelbegrippen in de Intero-stijl die wij in samenwerking met designstudio KesselsGranger DesignWorks hebben ontwikkeld. Sommigen zullen de nieuwe elementen in het interieur en exterieur ‘sportief’ noemen, anderen misschien ‘elegant’ of ‘eigentijds’."

Lees meer

door KG onder product design

Batliv Magazine | Linssen toont de nieuwe Grand Sturdy 35.0 AC en Sedan

De volgende generatie Linssen Grand Sturdy 35.0 (AC en Sedan) is onderweg op de scheepswerf in Maasbracht in Nederland. De nieuwe modellen hebben een nieuw ontwerp en vooral een ander type interieur dan voorheen met veel licht en ruimte.

Lees meer

door KG onder product design

Boot Magazine | Bij de Maasbrachtse werf Linssen Yachts staat de volgende generatie van de Grand Sturdy 35.0 (AC en Sedan) in de startblokken. In een vernieuwende, frisse INTERO-stijl. Een stijl waarin alles draait om licht en ruimte

De vloeiende lijnen van het silhouet komen vooral tot uitdrukking in de mooi gebogen driedelige raampartij met extra groot glasoppervlak. Deze creëren veel lichtinval in het interieur, waardoor de kleurenopbouw van vloer naar plafond voor een optimale ruimtelijke beleving zorgt. De salon krijgt hierdoor de maximale hoeveelheid daglicht.

Lees meer

door KG onder graphic design

Linssen Magazine | Met nieuw logo klaar voor de komende 70 jaar

Tijdens de 20e Linssen Yachts Boat Show, afgelopen november, heeft Linssen Yachts zijn 70-jarig bedrijfsjubileim officieel ingeluid. Tevens werd het nieuwe logo, ontwikkeld door designpartner KesselsGranger, gepresenteerd. Een nieuwe, krachtige uitstraling, typerende eenvoud, bij de tijd, maar toch altijd tijdloos: dat is Linssen ten voeten uit.

Lees meer

door KG onder product design

Omnibus Spiegel | Quantensprung, Fahrbericht Ebusco 2.2

Het Duitse tijdschrift Omnibus Speigel heeft een speciaal artikel en testritrapport gewijd aan de Ebusco 2.2, ontworpen in samenwerking met KesselsGranger.

Lees meer

door KG onder product design

Boote Magazin | Linssen Yachts Grand Sturdy 30.0 Sedan

De Linssen Yachts Grand Sturdy 30.0 Sedan, ontworpen in samenwerking met KesselsGranger, was uitgebreid te zien in de editie van Boote Magazin van september 2018, inclusief op de coverpage. Boote Magazin is het grootste motorbootmagazine van Europa.

door KG onder product design

Jachtbouw Nederland | De Kleinste Linssen

De Grand Sturdy-modelserie van Linssen Yachts uit Maasbracht is uitgebreid met een compact stalen motorjacht in twee uitvoeringen: de 30.0 AC (met achterkajuit) en de 30.0 Sedan (met open kuip). Met een afmeting van 9,70 x 3,35 x 1,00 meter is dit de kleinste Grand Sturdy die Linseen op de markt brengt.

Lees meer

door KG onder product design

BR24 | Pollenindicator

Niezen, waterige ogen, Astma: steeds meer mensen lijden aan pollenallergieën. Reden genoeg voor de focus van het Allergologie Congres sinds vandaag in München. Bij de ingang van het congres: de pollenindicator - een revolutionaire ontwikkeling vanuit München, met een design door KesselsGranger.

door KG onder product design

Linssen Magazine | Wereldprimeurs: De Grand Sturdy 30.0 AC en Grand Sturdy 30.0 Sedan

Te lanceren tijdens de Linssen Yachts In-Water Boat Show (4-7 mei 2018): de nieuwe Grand Sturdy 30.0 AC en Grand Sturdy 30.0 Sedan, twee nieuwe jachten ontworpen in samenwerking met KesselsGranger DesignWorks.

Lees meer

door KG onder studio

Made in Limburg Magazine | KesselsGranger

KesselsGranger. Say what? Het tweede deel spreek je op z’n Engels uit. Repeat… OK! Bij gewone stervelingen zal de naam geen belletje doen rinkelen, maar in de sector van exclusieve luxeproducten kent men het Genkse ontwerpbureau maar al te goed. Steven Kessels en James Granger zijn de vormgevers van talrijke spraakmakende producten voor grote, internationale merken. En dat doen ze gewoon op C-mine Crib.

Lees meer

door KG onder product design

AVUE | Alpha Z-frame

The American industrialist and founder of Ford Motor Company once said: "Coming together is a beginning. Keeping together is progress. Working together is success." Adams Musical Instruments is proud to welcome marimba legend Nancy Zeltsman as an artist, and is pleased to announce the result of our first cooperation: The Alpha Z-frame.

Lees meer

door KG onder product design

Waterbus 15 Jaar Jubileum | Waterbus Design

KesselsGranger DesignWorks heeft de volledige vloot van Waterbus van een make-over voorzien met een nieuw exterieur ontwerp. De vernieuwde vloot biedt meer comfort voor de ruim 1,8 miljoen reizigers.

Lees meer

door KG onder studio

TV Limburg | C-mine crib en KesselsGranger

KesselsGranger is een jong bedrijf dat producten ontwikkeld en al een indrukwekkend palmares heeft. TV Limburg neemt een kijkje achter de schermen.

Lees meer

door KG onder studio

Luxury Today | KesselsGranger at Monaco Yacht Show 2015

The Belgian-Dutch design studio KesselsGranger DesignWorks will be exhibiting at the Monaco Yacht Show 2015 (23-26 September) on the stand of BE.YACHTING, Quai de l’Hirondelle QH11.

On the stand, visitors will be able to see the latest yacht concept design of KesselsGranger DesignWorks. The concept has been designed for pure elegance, combining the classical lines of vintage yachts with modern power and simplicity. The designers have created an iconic profile that is characterised by two powerful signature lines. One of the designers’ goals was to create a motor yacht with the visual elegance of a sailing yacht.

Lees meer

door KG onder graphic design

NOS | Koningsdag met de Waterbus

Heel Nederland viert mee: Koningsdag nieuwe stijl. Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en de drie prinsesjes werden vanochtend op 27 april in het prachtige oude Dordrecht ontvangen!

Waterbus en Arriva vieren het feest uitbundig mee, met een speciale design ontworpen door KesselsGranger DesignWorks. Zo mocht Waterbus onze Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima vervoeren naar het Groothoofd en daarna meevaren in de Grande Parade.

Lees meer

door KG onder product design

AVUE | Bogdan Bacanu Signature marimba

Adams Musical Instruments will be presenting the Bogdan Bacanu signature marimba at the Musikmesse. The musician already has his own series of mallets at the instrument manufacturer and is now adding a marimba to this. The instrument is designed by KesselsGranger DesignWorks.

Lees meer

door KG onder product design

AVUE | Bogdan Bacanu Signature marimba, expected in 2015

Adams is currently developing a Bogdan Bacanu signature marimba. This is quite an honor in the words of Bogdan: “Like my colleagues in the Wave Quartet, I consider the people at Adams as my family. In all these years we have built a relationship that goes far beyond my instrument.

Lees meer

door KG onder studio

Made in Limburg | Zes nieuwe bedrijven in C-mine crib

C-mine crib, het bedrijvencentrum gevestigd op de site van C-Mine in Genk, heeft de afgelopen maanden 6 nieuwe ondernemingen mogen verwelkomen. Daarmee komt het aantal creatieve bedrijven dat in dit businessplatform gecentraliseerd wordt, op 22. C-mine crib is nog maar een jaar geleden van start gegaan.

Lees meer