TOP

Pers

door KG onder product design

Made in Limburg | Verborgen Parel | Linssen Yachts

"Slechts een vaargeul verwijderd van Kessenich, Geistingen en Ophoven bevindt zich de fabriek van Linssen Yachts, een toonaangevende producent van luxejachten die vooral op de Europese binnenwateren beschouwd wordt als de Rolls-Royce on de boten. Het is nauwelijks voor te stellen dat deze pareltjes van A tot Z worden gebouwd en afgewerkt in een Limburgse hangar. Samen met het Genkse bedrijf KesselsGranger, dat een belangrijke inbreng heeft in het design van de vaartuigen, genoten we van een boeiend bezoek aan 'verborgen parel' Linssen Yachts in Maasbracht."

Lees meer

door KG onder product design

Linssen Magazine | Linssen Grand Sturdy 40.0 AC INTERO

"Modern maar toch tijdloos: Licht en ruimte, dat zijn de sleutelbegrippen in de INTERO-stijl die wij in samenwerking met designstudio KesselsGranger DesignWorks hebben ontwikkeld. Na de Grand Sturdy 30.0 en de 35.0 is dit jaar ook de 40.0 AC en Sedan volledig vernieuwd."

Lees meer

door KG onder product design

Bootshandel Skipper | Test, Linssen 35 SL AC

"Fris design: de stylingprofessionals van KesselsGranger DesignWorks zijn verantwoordelijk voor de harmonieuze uitstraling van deze boot. Steven Kessels en James Granger uit Genk, België, werken al geruime tijd samen met het Linssen Yachts Prototyping & Engineering Team op de gerenommeerde scheepswerf uit Maasbracht, die internationaal bekend staat om de uitstekende productkwaliteit van haar ontwerpen."

Lees meer

door KG onder product design

Made in Limburg | Futuristische bus uit Genk wint straffe designprijs

"Het mooiste bedrijfsvoertuig ter wereld? Dat is de Ebusco 3.0, een bus die van binnen en buiten werd ontworpen door KesselsGranger DesignWorks uit Genk. De elektrische stadsbus, die uit composietmateriaal is vervaardigd, werd bekroond met de presitgieuze Automotive Brand Contest 2020."

Lees meer

door KG onder product design

Omnibus News | Uitstekend ontwerp

"Ebusco wint de internationaal gerenommeerde Automotive Brand Contest in de categorie bedrijfsvoertuigen. Het ontwerp van een elektrische bus dat pronkt tussen merken als Porsche, Bentley en Volkswagen, respect! Voor de Ebusco 3.0 werkte de Nederlanders samen met ontwerpers James Granger en Steven Kessels, die ook de voorganger hebben ontworpen."

Lees meer

door KG onder product design

Linssen Magazine | Linssen 30 SL Sedan & Linssen 35 SL AC

"SL is de afkorting voor ‘Sport Luxury’. Voor de SL heeft het Prototyping & Engineering-team van Linssen Yachts, in nauwe samenwerking met KesselsGranger DesignWorks, een serie jachten ontwikkeld die de onmiskenbaar luxueuze Linssen-identiteit combineren met verfijningen die aansluiten bij de grootste sporttradities."

Lees meer

door KG onder product design

Bootshandel Skipper | Test, Linssen 30 SL Sedan

"Moderne lijn: stalen jacht marktleider Linssen Yachts biedt een nog grotere variëteit aan klanten met de nieuwe SL-serie. Het eerste ontwerp van deze aantrekkelijke serie is de Linssen 30 SL Sedan. Het Linssen Yachts Prototyping & Engineering Team en de stylingspecialisten van KesselsGranger DesignWorks gevestigd in het Belgische Genk, waarmee het gerenommeerde bedrijf uit Maasbracht al enige tijd succesvol heeft samengewerkt, zijn verantwoordelijk voor de succesvolle visuele uitstraling van de 9,70 m lange en 3,30 m brede nieuwkomer."

Lees meer

door KG onder product design

Bootshandel Skipper | Charterboot-test, Linssen GS 30.0 Sedan

"Sanzi Yachtcharter is een van de topadressen van Nederlandse botenverhuurbedrijven. De Skipper Bootshandel-test werd voltooid aan boord ‘Mathijs’, een gloednieuwe Linssen Grand Sturdy 30.0 Sedan... De harmonieuse lay-out draagt de handtekening van de stylisten van KesselsGranger DesignWorks, gevestigd in Genk, België."

Lees meer

door KG onder product design

Omnibus Spiegel | Zeitenwandel, Ebusco vollkunstoffbus 3.0

"Voorafgaand aan Busworld presenteerde Ebusco haar Ebusco 3.0-bus op het hoofdkantoor in Deurne, Nederland, met een groot evenement. De getoonde hardware is nog steeds een eerste prototype. Dankzij zijn ontwerp bespaart de bus ongeveer 33% in gewicht in vergelijking met de vorige 2.2. Het moderne ontwerp is tot stand gekomen in samenwerking met de Nederlands / Belgische ontwerpstudio KesselsGranger, net als de vorige 2.2."

Lees meer

door KG onder product design

Linssen Magazine | Wereldprimeur: de nieuwe Grand Sturdy 35.0 AC en Sedan

"Licht en ruimte, dat zijn de sleutelbegrippen in de Intero-stijl die wij in samenwerking met designstudio KesselsGranger DesignWorks hebben ontwikkeld. Sommigen zullen de nieuwe elementen in het interieur en exterieur ‘sportief’ noemen, anderen misschien ‘elegant’ of ‘eigentijds’."

Lees meer

door KG onder product design

Batliv Magazine | Linssen toont de nieuwe Grand Sturdy 35.0 AC en Sedan

De volgende generatie Linssen Grand Sturdy 35.0 (AC en Sedan) is onderweg op de scheepswerf in Maasbracht in Nederland. De nieuwe modellen hebben een nieuw ontwerp en vooral een ander type interieur dan voorheen met veel licht en ruimte.

Lees meer

door KG onder product design

Boot Magazine | Bij de Maasbrachtse werf Linssen Yachts staat de volgende generatie van de Grand Sturdy 35.0 (AC en Sedan) in de startblokken. In een vernieuwende, frisse INTERO-stijl. Een stijl waarin alles draait om licht en ruimte

De vloeiende lijnen van het silhouet komen vooral tot uitdrukking in de mooi gebogen driedelige raampartij met extra groot glasoppervlak. Deze creëren veel lichtinval in het interieur, waardoor de kleurenopbouw van vloer naar plafond voor een optimale ruimtelijke beleving zorgt. De salon krijgt hierdoor de maximale hoeveelheid daglicht.

Lees meer

door KG onder graphic design

Linssen Magazine | Met nieuw logo klaar voor de komende 70 jaar

Tijdens de 20e Linssen Yachts Boat Show, afgelopen november, heeft Linssen Yachts zijn 70-jarig bedrijfsjubileim officieel ingeluid. Tevens werd het nieuwe logo, ontwikkeld door designpartner KesselsGranger, gepresenteerd. Een nieuwe, krachtige uitstraling, typerende eenvoud, bij de tijd, maar toch altijd tijdloos: dat is Linssen ten voeten uit.

Lees meer

door KG onder product design

Omnibus Spiegel | Quantensprung, Fahrbericht Ebusco 2.2

Het Duitse tijdschrift Omnibus Speigel heeft een speciaal artikel en testritrapport gewijd aan de Ebusco 2.2, ontworpen in samenwerking met KesselsGranger.

Lees meer

door KG onder product design

Boote Magazin | Linssen Yachts Grand Sturdy 30.0 Sedan

De Linssen Yachts Grand Sturdy 30.0 Sedan, ontworpen in samenwerking met KesselsGranger, was uitgebreid te zien in de editie van Boote Magazin van september 2018, inclusief op de coverpage. Boote Magazin is het grootste motorbootmagazine van Europa.

door KG onder product design

Jachtbouw Nederland | De Kleinste Linssen

De Grand Sturdy-modelserie van Linssen Yachts uit Maasbracht is uitgebreid met een compact stalen motorjacht in twee uitvoeringen: de 30.0 AC (met achterkajuit) en de 30.0 Sedan (met open kuip). Met een afmeting van 9,70 x 3,35 x 1,00 meter is dit de kleinste Grand Sturdy die Linseen op de markt brengt.

Lees meer

door KG onder product design

BR24 | Pollenindicator

Niezen, waterige ogen, Astma: steeds meer mensen lijden aan pollenallergieën. Reden genoeg voor de focus van het Allergologie Congres sinds vandaag in München. Bij de ingang van het congres: de pollenindicator - een revolutionaire ontwikkeling vanuit München, met een design door KesselsGranger.

door KG onder product design

Linssen Magazine | Wereldprimeurs: De Grand Sturdy 30.0 AC en Grand Sturdy 30.0 Sedan

Te lanceren tijdens de Linssen Yachts In-Water Boat Show (4-7 mei 2018): de nieuwe Grand Sturdy 30.0 AC en Grand Sturdy 30.0 Sedan, twee nieuwe jachten ontworpen in samenwerking met KesselsGranger DesignWorks.

Lees meer

door KG onder product design

St. Petersburg Avantgarde | St. Petersburg-kapel gepresenteerd met de Adams Alpha marimba ontworpen door KesselsGranger

De Adams Alpha marimba werd geschonken aan de Staats Academische Kapel van St. Petersburg (Moika Embankment, 20) door “Revival of Traditions”, een fonds opgericht door Sergei Roldugin. De marimba is een melodisch percussie instrument, een familielid van de xylofoon. De vijf-octaafs marimba uit de premium Alpha-serie is een echte “diamant in de kroon” van Adams, de beroemde Nederlandse producten van professionele percussie instrumenten. Vandaag wordt de Alpha erkend als een van de beste concert marimbas ter wereld.

Lees meer

door KG onder studio

Made in Limburg Magazine | KesselsGranger

KesselsGranger. Say what? Het tweede deel spreek je op z’n Engels uit. Repeat… OK! Bij gewone stervelingen zal de naam geen belletje doen rinkelen, maar in de sector van exclusieve luxeproducten kent men het Genkse ontwerpbureau maar al te goed. Steven Kessels en James Granger zijn de vormgevers van talrijke spraakmakende producten voor grote, internationale merken. En dat doen ze gewoon op C-mine Crib.

Lees meer

door KG onder product design

AVUE | Alpha Z-frame

The American industrialist and founder of Ford Motor Company once said: "Coming together is a beginning. Keeping together is progress. Working together is success." Adams Musical Instruments is proud to welcome marimba legend Nancy Zeltsman as an artist, and is pleased to announce the result of our first cooperation: The Alpha Z-frame.

Lees meer

door KG onder product design

Waterbus 15 Jaar Jubileum | Waterbus Design

KesselsGranger DesignWorks heeft de volledige vloot van Waterbus van een make-over voorzien met een nieuw exterieur ontwerp. De vernieuwde vloot biedt meer comfort voor de ruim 1,8 miljoen reizigers.

Lees meer

door KG onder studio

TV Limburg | C-mine crib en KesselsGranger

KesselsGranger is een jong bedrijf dat producten ontwikkeld en al een indrukwekkend palmares heeft. TV Limburg neemt een kijkje achter de schermen.

Lees meer

door KG onder studio

Luxury Today | KesselsGranger at Monaco Yacht Show 2015

The Belgian-Dutch design studio KesselsGranger DesignWorks will be exhibiting at the Monaco Yacht Show 2015 (23-26 September) on the stand of BE.YACHTING, Quai de l’Hirondelle QH11.

On the stand, visitors will be able to see the latest yacht concept design of KesselsGranger DesignWorks. The concept has been designed for pure elegance, combining the classical lines of vintage yachts with modern power and simplicity. The designers have created an iconic profile that is characterised by two powerful signature lines. One of the designers’ goals was to create a motor yacht with the visual elegance of a sailing yacht.

Lees meer

door KG onder graphic design

NOS | Koningsdag met de Waterbus

Heel Nederland viert mee: Koningsdag nieuwe stijl. Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en de drie prinsesjes werden vanochtend op 27 april in het prachtige oude Dordrecht ontvangen!

Waterbus en Arriva vieren het feest uitbundig mee, met een speciale design ontworpen door KesselsGranger DesignWorks. Zo mocht Waterbus onze Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima vervoeren naar het Groothoofd en daarna meevaren in de Grande Parade.

Lees meer

door KG onder product design

AVUE | Bogdan Bacanu Signature marimba

Adams Musical Instruments will be presenting the Bogdan Bacanu signature marimba at the Musikmesse. The musician already has his own series of mallets at the instrument manufacturer and is now adding a marimba to this. The instrument is designed by KesselsGranger DesignWorks.

Lees meer

door KG onder product design

AVUE | Bogdan Bacanu Signature marimba, expected in 2015

Adams is currently developing a Bogdan Bacanu signature marimba. This is quite an honor in the words of Bogdan: “Like my colleagues in the Wave Quartet, I consider the people at Adams as my family. In all these years we have built a relationship that goes far beyond my instrument.

Lees meer

door KG onder studio

Made in Limburg | Zes nieuwe bedrijven in C-mine crib

C-mine crib, het bedrijvencentrum gevestigd op de site van C-Mine in Genk, heeft de afgelopen maanden 6 nieuwe ondernemingen mogen verwelkomen. Daarmee komt het aantal creatieve bedrijven dat in dit businessplatform gecentraliseerd wordt, op 22. C-mine crib is nog maar een jaar geleden van start gegaan.

Lees meer