TOP

Pers | Product design

door KG onder product design

Personenvervoer Magazine | Ebusco 3.0 wint prestigieuze Red Dot Design Award in de categorie Product Design

Ebusco heeft met de Ebusco 3.0 de Red Dot award gewonnen in de categorie Product Design. "Wij zijn bijzonder trots op deze prestigieuze design award. Het is, wederom, een enorme erkenning voor onze 3.0 bus,"" aldus de busproducent uit Deurne.

De Red Dot Design Award is een van ‘s werelds grootste designcompetities. Het Red Dot-label is internationaal uitgegroeid tot een van de meest gewilde keurmerken voor goed design. Alle inschrijvingen zijn beoordeeld door de internationale jury. "Dankzij de samenwerking met partner KesselsGranger DesignWorks, die al vanaf het begin met Ebusco samenwerkt, zijn we erin geslaagd om deze bus zo te ontwerpen dat hij zich onderscheidt van alle andere.""

Ook KesselsGranger DesignWorks was uitermate verguld met de prijs: "Het ontvangen van de Red Dot Award voor het ontwerp van de Ebusco 3.0 is een prachtige prestatie voor alle betrokkenen. We zijn vereerd en trots dat we nauw kunnen samenwerken met Ebusco, dat voorop loopt op het gebied van innovatie, met een team van specialisten op het gebied van business, design, engineering en productie, om state-of-the-art mobiliteit te creëren die bijdraagt aan een betere leefomgeving."

Het ontwerp van de bus is gericht op meer comfort met een ruim en luxueus interieur en is dan ook ontworpen om chauffeurs en passagiers de best mogelijke reiservaring te geven. De volledig vlakke vloer zorgt voor meer bewegingsvrijheid en de mogelijkheid om de raamgrootte te maximaliseren. Dit, in combinatie met een optioneel panoramisch dakraam, verhoogt de natuurlijke lichtinval aanzienlijk. De carrosserie van de bus is gemaakt van lichtgewicht composietmateriaal. Dit heeft veel technische voordelen, maar heeft ook een bijzonder effect op het interieur van de bus. De composietbalken zijn onbehandeld gelaten zodat de geweven koolstofvezels in de bus te zien zijn.

Naast comfort speelt ook veiligheid een grote rol bij het ontwerp van de bus. Om die reden zijn de buitenspiegels vervangen door camera’s om de veiligheid en aerodynamica van de bus te verhogen. De Ebusco 3.0 is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een plezier om in te rijden. Een combinatie die volgens Ebusco cruciaal is binnen de busmarkt.

Met zijn geavanceerde lichtgewicht constructie vroeg het exterieurontwerp om een pure en unieke esthetiek. De vorm van de carrosserie is bepaald door de kromming van het koolstofvezel spaceframe dat, naast de toegenomen sterkte, resulteert in elegant gewelfde flanken.