TOP

Pers | 2019

door KG onder product design

Lastauto Omnibus | Minder gewicht is mooier

""Het ontwerp moest heel integraal zijn en een gevoel van lichtheid en tijdloze elegantie uitstralen", zegt ontwerper Steven Kessels, die eerder met James Granger aan de Ebusco 2.2 werkte. "Het ontwerp was erg geïnspireerd op de vliegtuigbouw, dus zo moet het er ook uitzien. We hadden veel vrijheid en hebben bijzondere aandacht besteed aan efficiëntie en vloeiende lijnen en precisie." Of het nu het opvallende voorkant is, die een vleugelvorm van voor naar achteren suggereert of de uitgebreide modellering van de lagere zijwanden. "Er zijn veel details aan de oppervlakte die normaal niet aanwezig zijn in een bus", zegt Granger. Dit gaat door naar de achterkant, waar de twee ontwerpers geen rekening hoefden te houden met ingebouwde batterijpakketten of een traditionele motorcompartiment."

Lees meer

door KG onder product design

Omnibus Spiegel | Zeitenwandel, Ebusco vollkunstoffbus 3.0

"Voorafgaand aan Busworld presenteerde Ebusco haar Ebusco 3.0-bus op het hoofdkantoor in Deurne, Nederland, met een groot evenement. De getoonde hardware is nog steeds een eerste prototype. Dankzij zijn ontwerp bespaart de bus ongeveer 33% in gewicht in vergelijking met de vorige 2.2. Het moderne ontwerp is tot stand gekomen in samenwerking met de Nederlands / Belgische ontwerpstudio KesselsGranger, net als de vorige 2.2."

Lees meer

door KG onder product design

Linssen Magazine | Wereldprimeur: de nieuwe Grand Sturdy 35.0 AC en Sedan

"Licht en ruimte, dat zijn de sleutelbegrippen in de Intero-stijl die wij in samenwerking met designstudio KesselsGranger DesignWorks hebben ontwikkeld. Sommigen zullen de nieuwe elementen in het interieur en exterieur ‘sportief’ noemen, anderen misschien ‘elegant’ of ‘eigentijds’."

Lees meer

door KG onder product design

Batliv Magazine | Linssen toont de nieuwe Grand Sturdy 35.0 AC en Sedan

De volgende generatie Linssen Grand Sturdy 35.0 (AC en Sedan) is onderweg op de scheepswerf in Maasbracht in Nederland. De nieuwe modellen hebben een nieuw ontwerp en vooral een ander type interieur dan voorheen met veel licht en ruimte.

Lees meer

door KG onder product design

Boot Magazine | Bij de Maasbrachtse werf Linssen Yachts staat de volgende generatie van de Grand Sturdy 35.0 (AC en Sedan) in de startblokken. In een vernieuwende, frisse INTERO-stijl. Een stijl waarin alles draait om licht en ruimte

De vloeiende lijnen van het silhouet komen vooral tot uitdrukking in de mooi gebogen driedelige raampartij met extra groot glasoppervlak. Deze creëren veel lichtinval in het interieur, waardoor de kleurenopbouw van vloer naar plafond voor een optimale ruimtelijke beleving zorgt. De salon krijgt hierdoor de maximale hoeveelheid daglicht.

Lees meer

door KG onder graphic design

Linssen Magazine | Met nieuw logo klaar voor de komende 70 jaar

Tijdens de 20e Linssen Yachts Boat Show, afgelopen november, heeft Linssen Yachts zijn 70-jarig bedrijfsjubileim officieel ingeluid. Tevens werd het nieuwe logo, ontwikkeld door designpartner KesselsGranger, gepresenteerd. Een nieuwe, krachtige uitstraling, typerende eenvoud, bij de tijd, maar toch altijd tijdloos: dat is Linssen ten voeten uit.

Lees meer

door KG onder product design

Omnibus Spiegel | Quantensprung, Fahrbericht Ebusco 2.2

Het Duitse tijdschrift Omnibus Speigel heeft een speciaal artikel en testritrapport gewijd aan de EBUSCO 2.2, ontworpen in samenwerking met KesselsGranger.

Lees meer