TOP

Blog

door KG onder product design


Ebusco | Ebusco 3.0 Launch Event

De geheel nieuwe Ebusco 3.0 elektrische bus werd onthuld bij het Ebusco hoofdkantoor in Deurne (NL). Deze onthulling vond plaats voorafgaand aan het internationale debuut op Busworld in Brussel (18-23 oktober).

De Ebusco 3.0 is ontworpen in samenwerking met KesselsGranger DesignWorks en heeft een revolutionair composietchassis en carrosseriestructuur.De ontwikkeling is uitgevoerd in door een multifunctioneel team met experts, die hun sporen hebben verdiend op het gebied van o.a. ruimtevaart, Automotive en elektronica. Het gebruik van composieten zoals koolstofvezel heeft geresulteerd in een gewichtsreductie van 33% ten opzichte van conventionele stalen en aluminium bussen. Als partner van het Ebusco 3.0 ontwikkelingsprogramma is KesselsGranger DesignWorks verantwoordelijk geweest voor de exterieur body design en het interieur design, met inbegrip van het concept design en de Class-A-surfacing.

door KG onder product design

Linssen Yachts | Grand Sturdy 35.0

De Linssen Grand Sturdy 35.0 Sedan, ontworpen in samenwerking met KesselsGranger DesignWorks, is genomineerd voor European Powerboat of the Year 2020 in de klasse voor waterverplaatsers.

Tijdens de openingsavond van Boot Düsseldorf zullen in januari 2020 vijf boten in evenzoveel verschillende categorieën worden onderscheiden met een European Powerboat of the Year Award. De awards worden toegekend door een vakjury van watersportjournalisten uit Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Noorwegen, Zwitserland, Oostenrijk en Nederland. Voor Nederland is Motorboot vertegenwoordigd in de jury.

De winnaar wordt bekend gemaakt op zaterdag 18 januari 2020.

door KG onder product design

Linssen Yachts | Grand Sturdy 35.0

De volgende generatie Grand Sturdy 35.0 (AC en Sedan) staat in de startblokken. Ontworpen in samenwerking met KesselsGranger DesignWorks, de jachten hebben een vernieuwende, frisse INTERO-stijl. Een stijl waarin alles draait om licht en ruimte.

De vloeiende lijnen van het silhouet openbaren zich in de mooi gebogen driedelige raampartij. Deze creëren veel lichtinval in het interieur, waardoor de kleurenopbouw van vloer naar plafond voor een optimale ruimtelijke beleving zorgt.

De nieuwe Grand Sturdy 35.0 AC & Sedan worden gepresenteerd op de Linssen Yachts Boat Show (16-18 november).

door KG onder product design

Aqualiner | 35m fast ferry catamaran

KesselsGranger DesignWorks heeft twee nieuwe passagierscatamarans ontworpen in opdracht van Nederlandse rederij Aqualiner. Beide schepen hebben een lengte van 35 meter. De catamarans worden gebouwd door de ervaren scheepswerf Rodman Polyships in Spanje.

De styling heeft elegante lijnen en een praktisch ontwerp. Kenmerken zijn onder andere het gebogen bovenste achterdek met een flybridge-uiterlijk, een panoramadak en de schuine brug met externe buitenplatformen over de volledige breedte voor optimale zichtbaarheid.

De 35m-schepen worden de grootste passagierscatamarans gebouwd in Spanje van GRP (Glass Reinforced Polyester) en twee van de grootste voor snelvervoer op binnenwater in Europa.

Sinds juli 2017 is Aqualiner betrokken bij een belangrijk mobiliteitsproject in Antwerpen, beter bekend als DeWaterbus. Aqualiner exploiteert verschillende DeWaterbus-veerboten op de Schelde en Albertkanaal en biedt een unieke openbaarvervoerdienst voor pendelaars, studenten en toeristen. Sinds 1999 is Aqualiner betrokken bij verschillende soortgelijke projecten, waaronder Waterbus Rotterdam. De diensten in Antwerpen vertegenwoordigen hun eerste internationale expansie. Het is hun verwachting dat ze actief zullen worden in meer landen, gebieden en steden met mobiliteitsproblemen en congestiekwesties.

Beide schepen, met een lengte van 35 meter, zullen worden gebouwd onder de Europese norm ES (TRIN). De catamarans zullen in staat zijn om 248 passagiers te vervoeren en zullen worden uitgerust met fietsenrekken aan dek met een capaciteit voor 63 fietsen. Het open bovenste sightseeing-dek is ontwikkeld voor het plezier van passagiers tijdens navigatie in de verschillende seizoenen van het jaar.

Artist's impression: KesselsGranger DesignWorks

door KG onder beurzen & events


Linssen Yachts | Boat Show 70e Jubileum

Hier is een impressie van de Linssen Yachts Boat Show VIP-avond 2018, die ook de start vierde van het 70-jarig jubileum van Linssen Yachts. Een van de hoogtepunten van de avond was de introductie van het nieuwe logo en de bedrijfsidentiteit van Linssen Yachts, ontworpen door KesselsGranger DesignWorks. In de showroom werd ook de nieuwe Grand Sturdy 30.0 Sedan en AC ontworpen in samenwerking met KesselsGranger gepresenteerd. We wensen Linssen Yachts een zeer gelukkig en succesvol 70-jarig jubileum toe!

door KG onder product design

EAACI Congress 2018 | Pollenindicator München

Bijzondere momenten symboliseren het begin van EAACI-congres 2018 in München, Duitsland, de grootste allergie- en clinicalimmunology-bijeenkomst ter wereld.

Dit omvat de lancering van een baanbrekende pollenindicator voor de stad München. De indicator is ontworpen door KesselsGranger DesignWorks for ZAUM - Centre of Allergy & Environment (Prof. Dr. J. Buters) van de Technische Universiteit München met financiële steun van Allergopharma GmbH & Co. KG, Reinbek, Duitsland en EAACI.

De pollenindicator maakt verbinding met een nieuw, alleen in Beieren, Duitsland, geïnstalleerd pollencontrolenetwerk ePIN (elektronisch polleninformatienetwerk). Dit netwerk is het eerste netwerk ter wereld dat de huidige pollenconcentraties online controleert. Zowel de pollenindicator als het ePIN-netwerk zijn wereldwijd de eerste in hun soort ooit getoond.

door KG onder product design


Linssen Yachts | In-Water Boat Show presentatie 2018

Met trots delen we de lanceringsfilm van de nieuwe Linssen Yachts Grand Sturdy 30.0 Sedan en AC, ontworpen in samenwerking met KesselsGranger DesignWorks.

door KG onder product design

Linssen Yachts | Grand Sturdy 30.0

De nieuwe Grand Sturdy 30.0 AC en Sedan zijn ontworpen door het Linssen Yachts prototyping & Engineering team, in samenwerking met KesselsGranger DesignWorks. Het ontwerp voor het jacht neemt stijlkenmerken uit de traditie van Linssen Yachts mee naar een nieuwe generatie.

De jachten ondergaan de laatste bouwfase voordat ze worden gelanceerd tijdens de Linssen Yachts In-Water Boat Show op 4, 5, 6 en 7 mei.

by KG onder product design


Linssen Yachts | Achter de schermen

De eerste nieuwe Grand Sturdy 30.0-series nadert voltooiing voor hun wereldpremières op de Linssen Yachts In-Water Boat Show (4-7 mei). De bovenstaande film van Linssen Yachts toont de kwaliteit, het vakmanschap en de aandacht voor details die tijdens de ontwikkeling en constructie op elk van hun jachten wordt toegepast.

door KG onder product design

Linssen Yachts | Grand Sturdy 30.0

Met het einde van 2017 in zicht zijn we verheugd om het nieuws te delen over onze samenwerking met Linssen Yachts, een toonaangevende Nederlandse fabrikant van stalen motorjachten in het 9 tot 16 meter segment. De afgelopen maanden hebben we de nieuwe 30.0 Grand Sturdy ontworpen die in 2018 wordt gelanceerd. Momenteel onder constructie, het jacht zal de styling van Linssen Yachts evolueren naar een nieuwe generatie.

by KG onder beurzen & events

BE.YACHTING | Bezoek aan KesselsGranger

Begin december bezocht de Belgische yachting federatie BE.YACHTING KesselsGranger voor een inspirerende avond in de historische gebouwen van C-mine. Na deel te hebben genomen aan een bezoek aan de oude ondergrondse mijnen en presentaties over design in de yachting branche, genoten de leden van een walking dinner en een netwerksessie.

door KG onder product design

DeWaterbus | Livery design

De gloednieuwe DeWaterbus Fast Ferry is op 1 juli in Antwerpen geïntroduceerd. KesselsGranger DesignWorks was verantwoordelijk voor het opvallende livery design op de nieuwe 24,5-meter Damen 2407 Waterbus "Aqua Diamond" die in dienst komt tussen Hemiksem, Kruibeke en Steenplein langs het historische centrum van Antwerpen. Het ontwerp omvat de nieuwe bedrijfsidentiteit van DeWaterbus met duidelijke lijnen en een diamantpatroon op de salon. De introductie van de nieuwe Fast Ferry werd opgestart door een weekend van festiviteiten op het Steenplein, inclusief gratis veerbootritten. De nieuwe vaste dienst zal de pendel naar en vanuit het stadscentrum van beide oevers van de rivier Scheldt verbeteren. Voor meer info, zie www.DeWaterbus.be.

door KG onder product design

Adams Musical Instruments | Alpha Z Frame

Na het Amerikaanse debuut tijdens de PASIC, de World's Premier Drum & Percussion Festival, de nieuwe Alpha Z Frame heeft zijn Europese introductie gemaakt tijdens de Adams International Percussion Festival. Ontworpen door KesselsGranger DesignWorks voor Adams signature marimba artiest Nancy Zeltsman, de Z-frame integreert de frame van het instrument met het vloeiende ontwerp van de bovengedeelte en de resonators voor een samenhangende en complete look. Het ontwerp biedt ook grote stabiliteit. De karakteristieke Z frame (die toevallig overeenkomt met de achternaam van de artiest) is gemaakt van een enkele stuk gegoten aluminium, terwijl de vleugelvormige wielsteunen zijn gemaakt van massief eiken. Nancy Zeltsman, voorzitter van Percussion / Marimba in het Boston Conservatory bij Berklee, zegt: "Het belangrijkste voor mij is de creatieve inspiratie, en ik voel het wel met de Adams marimba, en de strakke moderne design van de Alpha Z!"

door KG onder product design

Rondal | Proefvaarten van Perini Navi superyacht Sybaris

Sybaris, de 70 meter Perini Navi superzeiljacht, ondergaat momenteel de laatste fase van haar proefvaarten bij La Spezia, Italië. Sybaris is uitgerust met twee koolstofvezel Rondal Style to Order gieken ontworpen door KesselsGranger DesignWorks. Zij is de tweede grootste Perini Navi tot nu toe (alleen Maltese Falcon is groter), met een waterverplaatsing van 927 ton en een totale inwendige volume van 870 bruto ton. Haar twee masten bereiken 72 en 62 meter respectievelijk, terwijl haar zeiloppervlak meer dan 3.000 vierkante meter meet. Na de voltooiing van haar proefvaarten, zal Sybaris afvaren naar Port Hercules, waar ze een van de meest opmerkelijke superzeiljachten op de Monaco Yacht Show 2016 zal zijn.

door KG onder product design


Adams Musical Instruments | Nancy Zeltsman

Pearl en Adams Musical Instruments zijn blij om Nancy Zeltsman te verwelkomen in de gewaardeerde concert artiest rooster. In deze film praat ze over de Adams Alpha Series Marimba, ontworpen door KesselsGranger DesignWorks. "De eerste keer dat ik een Alpha zag was ik meteen gepakt door de stijl."

door KG onder graphic designThe Wave Quartet | Nieuwe logo en Adams instrumenten ontworpen door KesselsGranger in muziekdemo

Afgelopen weekend is de nieuwe muziekdemo van The Wave Quartet (Oostenrijk) gepubliceerd. KesselsGranger DesignWorks is verantwoordelijk voor zowel het product design van de Adams instrumenten als het grafisch ontwerp van het nieuwe logo van het kwartet.

door KG onder events

Open House | C-mine Genk, 12 september, 14:00-18:00

De creatieve deuren van KesselsGranger DesignWorks op de C-mine te Genk staan voor je open! C-mine viert dit jaar zijn 10de verjaardag, hoog tijd om te ontdekken wat er elke dag op C-mine gemaakt en bedacht wordt.

De gele lijn neemt je op de site mee naar de zeven verschillende C-mine gebouwen die van 14u tot 18u voor jou geopend zijn.

C-mine Open House
Zaterdag 12 september 2015 – 14u tot 18u - gratis

door KG onder events

Monaco Yacht Show 2015 | Quai de l’Hirondelle, stand QH11

KesselsGranger DesignWorks zal aanwezig zijn op de Monaco Yacht Show 2015 (23 tot 26 september 2015), met als doel om in contact te komen met mogelijk nieuwe opdrachtgevers. De Monaco Yacht Show wordt beschouwd als de meest prestigieuze Yacht Show in de wereld waar 500 bedrijven in de luxe jachtbouw sector zichzelf presenteren. Daarnaast zijn er 121 super- en megajachten die kunnen worden bekeken in de Port Hercule.

De stand zal deel uit maken van be.Yachting te vinden op de Quai de l’Hirondelle, stand nummer QH11. Wij nodigen u graag uit op onze stand zodat wij u kunnen informeren over de laatste tendensen op het gebied van design in de luxe markt. Bovendien wordt er tijdens de Monaco Yacht Show op de onze stand iedere dag een “Apéro des Belges” gehouden vanaf 17h.

door KG onder graphic design

Jumping Antwerpen | Presentatie EXMAR Yachting

Tijdens de prestigieuze Jumping Antwerpen - Longines Global Champions Tour 2015 - zal EXMAR Yachting de nieuwe documentatie over hun luxe superjachten presenteren. De door KesselsGranger DesignWorks ontworpen documentatie bevat brochures met informatie over de vloot en bestemmingen. Bij het ontwerp van de verpakking van de portefeuille heeft KesselsGranger zich laten inspireren door aspecten van luxe mode.

door KG onder product design

MusikMesse 2015 | Internationale onthulling Adams Bogdan Bacanu Signature marimba

De afgelopen Frankfurter Musikmesse (15 tot 18 april 2015) was het toneel van de presentatie van de nieuwste Signature-marimba van Adams Musical Instruments, ontworpen door KesselsGranger Designworks voor de wereldbekende Roemeense marimba-artiest Bogdan Bacanu.

De marimba stond in het middelpunt van de indrukwekkende stand van Adams en nam daarmee een absolute toppositie in op 's werelds grootste internationale beurs voor muziekinstrumenten en de muziekindustrie.

De exclusieve Bogdan Bacanu Signature-marimba is een toonbeeld van kwaliteit en creativiteit van het team van Limburgse firma's die bij het ontwerp, de ontwikkeling en de productie ervan waren betrokken.

Adams, de vooraanstaande bouwer van muziekinstrumenten uit het Nederlands-Limburgse Ittervoort, is opnieuw een succesvolle samenwerking aangegaan met KesselsGranger DesignWorks, gevestigd in België (C-mine, Genk) voor het ontwerp van het magnifieke instrument dat Bogdan Bacanu op de beste muziekpodia ter wereld zal begeleiden. "De Bogdan Bacanu Signature-marimba is krachtig, fris en elegant."

De vloeiende lijnen van de Bogdan Bacanu Signature-marimba worden vervolmaakt door een innovatieve hoogglanslak die door de firma Sterkendries John Maaseik is ontwikkeld. De coating van hoge kwaliteit is de eerste van zijn soort die op een marimba wordt toegepast.

Het muzikale debuut van het instrument vindt plaats in het weekend van 25 en 26 april in het voorname Roemeens Atheneum in Boekarest, voor een gezelschap van exclusieve VIP-genodigden.

door KG onder newsletter

Newsletter januari 2015 | Onderscheidend vermogen door identiteit, design en toepassing

Door globalisering, prijstransparantie en informatie-toegankelijkheid wordt het voor ondernemers steeds moeilijker om hun producten succesvol te vermarkten. Product- en prijsvergelijking was nog nooit zo eenvoudig en zal in de toekomst alleen maar eenvoudiger worden.

De combinatie van de identiteit van de onderneming, het design en de toepassing van het product en een aantrekkelijke prijs wordt daardoor cruciaal voor een succesvolle verkoop. Daarnaast is de kosteneffectiviteit voor de ondernemer natuurlijk de sleutel tot succes.

KesselsGranger DesignWorks, gevestigd in België (C-mine, Genk) en Nederland (Helmond), is inmiddels een begrip in de designwereld als het gaat om het samenbrengen van identiteit, design, toepassing en kosteneffectiviteit.

Onderscheidend vermogen kunnen creëren om uw business te boosten ligt dichterbij dan u denkt!

Neem vrijblijvend contact op met KesselsGranger DesignWorks!