TOP

Pers | Product design

door KG onder product design

OVExpo | Coronaproof interieurtextiel is norm van de toekomst

Iedereen wordt op veel vlakken nog steeds geconfronteerd met de gevolgen van de pandemie. In het openbaar vervoer wil Buvetex met een coronaproof stoffering bijdragen aan een oplossing. De zogeheten Bioguard-stoffen bestrijden 99,9 procent van het ongewenste DNA, virussen en bacteriën.

Het interieurtextiel is ideaal voor complete stoffering bij bussen in het openbaar vervoer en privé busvervoer en wordt door Buvetex gezien als de norm van de toekomst. “Onze coating doodt alle ongewenste kiemen binnen 10 minuten na contacttijd. De actieve ingrediënten van Bioguard hechten zich aan hun membranen en genereren een elektrostatische aantrekkingskracht. Dit ionisatieproces deactiveert de ziekteverwekkers, omdat hun DNA door het membraan wordt verdrongen en vernietigd.”

Tientallen jaren ervaring
Buvetex specialiseert zich al meer dan 40 jaar in ontwikkeling van en handel in een compleet assortiment van bekledings- en afwerkingsmaterialen voor het interieur van touringcars en bussen. De producten van het bedrijf zijn vervaardigd uit het meest hoogwaardige leder, kunstleder, microleder en stoffen (zowel polyester als polyester-wol combinaties), en dit in een zeer breed kleurengamma.

Ook aan het design is gedacht, want zelfs de allerbeste stoffen en materialen kunnen niet zonder een goed design. Daarom heeft Buvetex een exclusieve samenwerking gesloten met KesselsGranger DesignWorks, een ontwerpstudio die zijn sporen heeft verdiend in de bus- en jachtbouw en hiervoor meerdere awards in de wacht heeft gesleept. Samen met deze partner levert het bedrijf maatwerk, dat compleet voldoet aan de gewenste uitstraling van ieder project.