TOP

Pers | Studio

door KG onder studio

Made in Limburg | KesselsGranger DesignWorks

KesselsGranger. Say what? Het tweede deel spreek je op z’n Engels uit. Repeat… OK! Bij gewone stervelingen zal de naam geen belletje doen rinkelen, maar in de sector van exclusieve luxeproducten kent men het Genkse ontwerpbureau maar al te goed. Steven Kessels en James Granger zijn de vormgevers van talrijke spraakmakende producten voor grote, internationale merken. En dat doen ze gewoon op C-mine Crib.

“Zelf woon ik in Brussel, maar ik heb in Genk gestudeerd en mijn ouders wonen in Maaseik,” zegt Steven Kessels, die zijn Nederlandse tongval net niet kan verbergen. Hoeft ook niet. Een heel andere tongval is te horen bij James Granger, zoon van een Engelsman die lang geleden naar Nederland verhuisde. Het was daar dat beide zaakvoerders elkaar tegenkwamen tijdens hun opleiding en zo werd KesselsGranger DesignWorks geboren.

“We hebben altijd een zwak gehad voor mooie voorwerpen uit de luxe-sector,” zegt Steven Kessels. “Er vertoeven mensen die een knap design weten te waarderen en daar ook de juiste prijs voor willen betalen. Zelf vinden we het uiteraard leuk om mee te werken aan prestigieuze projecten. Het zijn stuk voor stuk producten met een hoge emotionele waarde. Dingen die mensen iets doen, die een beleving creëren. Daar zijn we graag mee bezig.” Daarnaast levert de studio ook grafische ontwerpen af en wordt er advies verstrekt.


KesselsGranger werkt op internationaale schaal. “Onze klanten komen inderdaad uit alle uithoeken van de wereld,” aldus nog Steven Kessels. “Zo zijn we bijvoorbeeld momenteel voor een klant uit Hong Kong een moderne lijn van gitaartassen aan het maken. Wat er momenteel in die markt bestaat is redelijk oubollig. Vandaar dat je hier op kantoor allerlei gitaren aantreft. Nog een voorbeeld: voor een klant in de VS maken wij designschetsen voor een duikboot. Van die dingen vinden we top.
Duikboot
Een overzicht van de voornaamste realisaties levert een lange, indrukwekkende lijst op. “De marimba’s en xylofoons van instrumentenbouwer Adams, een hypermoderne pijp die het Nederlandse Gubbels op de markt brengt met de Bentley-signatuur of een catamaran voor Waterbus… In Genk rollen deze design ideeën vlot uit de printer. “Het zijn vaak opdrachten die heel wat technische kennis vereisen,” vult James Granger aan. “We moeten ons telkens erg goed inwerken om niets van de functionaliteit verloren te laten gaan. Met een knap design ben je immers niet als het product niet optimaal functioneert.”


Luxe interieurs
Bladeren we verder door het portfolio: een mobiel politiekantoor, diverse yachts, elektrische bussen, zitbanken, haltes voor de Waterbus, enzovoort… “We hebben best wel een aantal spraakmakende projecten op ons palmares,” geeft Granger toe. “De meeste opdrachten bereiken ons via mond-tot-mondreclame. De wereld is soms klein in deze branche.” Nog één project lichten we graag uit. Voor een prestigieus Luiks bedrijf dat gepantserde luxewagens maakt, neemt KesselsGranger het interieurontwerp voor zijn rekening. “Het gaat om luxe merken, die verlengd en extreem beveiligd worden,” leggen de Genkse designers uit. “Peperdure bolides die, naast de ruime standaard luxe, een aanvullende uiterst luxueuze aankleding vereisen. Wij zorgen ervoor dat het interieur volledig aan de comforteisen van de klanten voldoet. En die zijn nooit gering. En soms redelijk bizar. Zo moesten we onlangs een cassettespeler in zo’n voertuig inbouwen, ieder zijn goesting, zeker?”