TOP

Pers | Product design

door KG onder product design

Jachtbouw Nederland | De Kleinste Linssen

De Grand Sturdy-modelserie van Linssen Yachts uit Maasbracht is uitgebreid met een compact stalen motorjacht in twee uitvoeringen: de 30.0 AC (met achterkajuit) en de 30.0 Sedan (met open kuip). Met een afmeting van 9,70 x 3,35 x 1,00 meter is dit de kleinste Grand Sturdy die Linseen op de markt brengt.

Met de kleine 30.0 AC en Sedan wil Linssen Yachts laten zien dat ruimte een relatief begrip is. "Vaareigenschappen zijn niet afhankelijk van afmetingen. De 30.0 doet in niets onder voor de grotere jachten uit de Grand Sturdy-serie. Alles wat een Linssen een Linssen maakt is aanwezig, alleen dan op een jacht van 'slechts' 10 meter", aldus de Limburgse botenbouwer. De styling en het interieur voor de nieuwe 30.0-serie zijn tot stand gekomen in samenwerking met designstudio KesselsGranger DesignWorks.

De AC-versie van de Grand Sturdy 30.0 heeft een voor-en achterkajuit met een tweepersoonsbed. In de voorkajuit bevinden zich een toiletruimte, een separate doucheruimte en diverse kasten. De achterkajuit heeft een toiletruimte met wastafel aan stuurboordzijde en een ruime kastenpartij aan bakboordzijde.

De Sedan-versie heeft alleen een voor-kajuit met slaapruimte voor twee personen, diverse kasten, een toiletruimte en separate doucheruimte. Zowel bij de AC als de Sedan is het dankzij het Easy Sleep Convert Systeem mogelijk om twee extra slaapplaatsen te creëren door de salonbank om te bouwen tot tweepersoonsbed.