TOP

Pers | Product design

door KG onder product design

Linssen Magazine #52 | Wereldprimeurs: De Grand Sturdy 30.0 AC en Grand Sturdy 30.0 Sedan

Te lanceren tijdens de Linssen Yachts In-Water Boat Show (4-7 mei 2018): de nieuwe Grand Sturdy 30.0 AC en Grand Sturdy 30.0 Sedan, twee nieuwe jachten ontworpen in samenwerking met KesselsGranger DesignWorks.


Wereldprimeur 1: De Grand Sturdy 30.0 AC
Tijdens onze Linssen Yachts In-Water Boat Show is zij voor het eerst te zien in onze showroom: de Grand Sturdy 30.0 AC. Kijkend naar de afmetingen (9,70 x 3,35 m) is de 30.0 natuurlijk de kleinste in ons Grand Sturdy-modellenprogramma. Kijkend naar de vaareigenschappen zoals stabiliteit en manoeuvreerbaarheid is zij allesbehalve een kleintje. De eenzame klasse van Linssen Yachts gecomprimeerd tot een jacht van bijna 10 meter – dat is de samenvatting van de 30.0. Zet u de eerste stappen in de wereld van de watersport? Of wilt u overstappen van zeiljacht naar motorjacht? Dan is de 30.0 AC voor u de perfecte instapper.


Wereldprimeur 2: De Grand Sturdy 30.0 Sedan
Het Sedan-zusje van de 30.0 AC. Ook zij is er voor het eerst bij op onze In-Water Boat Show. Zelfde afmetingen (9,70 x 3,35 m), zelfde kwaliteiten. Ook voor de 30.0 Sedan geldt dat het een ideale boot is om de binnenwateren, rivieren, kanalen en meren van Europa mee te verkennen. Maar ook buitenom varen langs de beschutte kust kan prima met deze kleine kanjer.

30.0 AC of 30.0 SEDAN: kies wat bij u past
Waarom kiezen voor de AC-uitvoering of waarom juist voor de Sedan-variant van de Grand Sturdy 30.0? Die vraag wordt ons vaak gesteld. Het antwoord heeft alles te maken met uw persoonlijke wensen en voorkeuren. Wilt u bijvoorbeeld liever binnen sturen (Sedan) of staat u liever buiten (AC)? Zit u graag lekker beschut en dicht op het water (Sedan) of kijkt u liever vanaf het achterdek over de haven uit (AC)? Tijdens onze In-Water Boat Show kunt u de voordelen van een AC afzetten tegen de voordelen van een Sedan. In onze showroom komt u er vanzelf achter welke van de twee u op het lijf is geschreven.

Bij beide versies is de salon de binnenleefruimte. Compact, maar voor een 9-meterjacht verbazend ruim ingedeeld. Met pantry en kastenpartij aan bakboord en een ruime bank aan stuurboord. Bij de Sedan-versie van de 30.0 vindt u aan stuurboord tevens de comfortabele stuurstand. Zowel de voor- als de achterkajuit van de 30.0 AC-versie heeft een tweepersoonsbed. Met andere woorden: slaapcomfort voor vier personen. Heeft u aan twee slaapplaatsen genoeg? Dan is de Sedan-variant een betere optie. Met de brede dubbele openslaande deuren maakt u van salon en open kuip één grote ruimte. Welke variant u ook kiest, dankzij het Linssen Easy Sleep Convert System is het altijd mogelijk om eenvoudig extra slaapplaatsen te creëren. In een handom- draai bouwt u de salonbank om tot een comfortabel tweepersoonsbed.

De nieuwe 30.0-serie is ontworpen in samenwerking met KesselsGranger DesignWorks. Het ontwerp voor het jacht neemt stijlkenmerken uit de traditie van Linssen Yachts mee naar een nieuwe generatie.