TOP

Blog | 2016

door KG onder product design

Adams Musical Instruments | Alpha Z Frame

Na het Amerikaanse debuut tijdens de PASIC, de World's Premier Drum & Percussion Festival, de nieuwe Alpha Z Frame heeft zijn Europese introductie gemaakt tijdens de Adams International Percussion Festival. Ontworpen door KesselsGranger DesignWorks voor Adams signature marimba artiest Nancy Zeltsman, de Z-frame integreert de frame van het instrument met het vloeiende ontwerp van de bovengedeelte en de resonators voor een samenhangende en complete look. Het ontwerp biedt ook grote stabiliteit. De karakteristieke Z frame (die toevallig overeenkomt met de achternaam van de artiest) is gemaakt van een enkele stuk gegoten aluminium, terwijl de vleugelvormige wielsteunen zijn gemaakt van massief eiken. Nancy Zeltsman, voorzitter van Percussion / Marimba in het Boston Conservatory bij Berklee, zegt: "Het belangrijkste voor mij is de creatieve inspiratie, en ik voel het wel met de Adams marimba, en de strakke moderne design van de Alpha Z!"

door KG onder product design

Rondal | Proefvaarten van Perini Navi superyacht Sybaris

Sybaris, de 70 meter Perini Navi superzeiljacht, ondergaat momenteel de laatste fase van haar proefvaarten bij La Spezia, Italië. Sybaris is uitgerust met twee koolstofvezel Rondal Style to Order gieken ontworpen door KesselsGranger DesignWorks. Zij is de tweede grootste Perini Navi tot nu toe (alleen Maltese Falcon is groter), met een waterverplaatsing van 927 ton en een totale inwendige volume van 870 bruto ton. Haar twee masten bereiken 72 en 62 meter respectievelijk, terwijl haar zeiloppervlak meer dan 3.000 vierkante meter meet. Na de voltooiing van haar proefvaarten, zal Sybaris afvaren naar Port Hercules, waar ze een van de meest opmerkelijke superzeiljachten op de Monaco Yacht Show 2016 zal zijn.

door KG onder product design


Adams Musical Instruments | Nancy Zeltsman

Pearl en Adams Musical Instruments zijn blij om Nancy Zeltsman te verwelkomen in de gewaardeerde concert artiest rooster. In deze film praat ze over de Adams Alpha Series Marimba, ontworpen door KesselsGranger DesignWorks. "De eerste keer dat ik een Alpha zag was ik meteen gepakt door de stijl."

door KG onder graphic designThe Wave Quartet | Nieuwe logo en Adams instrumenten ontworpen door KesselsGranger in muziekdemo

Afgelopen weekend is de nieuwe muziekdemo van The Wave Quartet (Oostenrijk) gepubliceerd. KesselsGranger DesignWorks is verantwoordelijk voor zowel het product design van de Adams instrumenten als het grafisch ontwerp van het nieuwe logo van het kwartet.