TOP

Blog | 2019

door KG onder product design


Ebusco | Ebusco 2.2 Qbuzz Groningen-Drenthe 2020

Vanaf 15 december 2019 zullen 60 elektrische Ebusco 2.2 streekbussen, ontworpen in samenwerking met KesselsGranger DesignWorks, operationeel zijn met Qbuzz voor de concessie Groningen-Drenthe (GD2020). GD2020 wordt de grootste operationele vloot van elektrische bussen in Europa tot nu toe.

Alle 60 bussen rijden in colonne Groningen binnen na een rit van ruim 250 kilometer vanuit Ebusco in Deurne (Noord-Brabant). Deze bussen zorgen voor een besparing van 5 miljoen kilo CO2 per jaar.

door KG onder product design

Otium Care | Multi & Enzo

De Otium Care Multi, gepresenteerd met de Enzo relaxfauteuil ontworpen door KesselsGranger DesignWorks, heeft de Innovation Award gewonnen op de Brussels Furniture Fair 2019.

Het jaarlijkse hoogtepunt tijdens de Meubelbeurs is de bekendmaking van de Balthazars. De juryleden waren: Marie-Anne Desiere, Siegrid Demyttenaere, Colette Demil, Frances van der Steen, Elien Haentjens en Chris De Roock.

De Otium Care Multi heeft de Innovation Award gewonnen. Volgens de jury: "HET innovatieve antwoord op een dringende vraag van de markt, de behoefte aan praktische, MOOIE en betaalbare oplossingen voor zorgbehoevende mensen. Je eigen, vertrouwde relaxfauteuil tover je om tot een zorgfauteuil: je hoeft enkel het onderstel te vervangen. Deze geniale, modulaire oplossing is emotioneel, functioneel, budgettair en ecologisch verantwoord."

door KG onder product design

Mecam Group | Enzo

KesselsGranger DesignWorks ontwierp voor de Mecam Group, de grootste producent van gestoffeerde meubelen in de Benelux, een nieuwe serie fauteuils en relaxfauteuils met de naam Enzo. De fauteuils werden gelanceerd op de meubelbeurs van Brussel (3-6 november 2019).

De meubelstukken zijn ontwikkeld voor de woonmeubellijn en voor het Otium Care label.

door KG onder product design

Ebusco | Ebusco 3.0

De Ebusco 3.0 heeft de prestigieuze en internationaal bekende Innovation Award gewonnen op Busworld in Brussel.

Met een exterieur en interieur ontworpen door KesselsGranger, de Ebusco 3.0 maakt gebruik van lucht- en ruimtevaarttechnologie (carbon space frame) voor een gewichtsreductie van 33% en een bereik van 500 km.

De jury was erg onder de indruk van dit prototype, omdat het ervan overtuigd is dat Ebusco een nieuwe mijlpaal heeft bereikt in de ontwikkeling van emissievrij rijden in het openbaar vervoer. Dit door nieuwe technieken en materialen toe te passen bij de productie van zijn bussen.

door KG onder product design


Ebusco | Ebusco 3.0 Launch Event

De geheel nieuwe Ebusco 3.0 elektrische bus werd onthuld bij het Ebusco hoofdkantoor in Deurne (NL). Deze onthulling vond plaats voorafgaand aan het internationale debuut op Busworld in Brussel (18-23 oktober).

De Ebusco 3.0 is ontworpen in samenwerking met KesselsGranger DesignWorks en heeft een revolutionair composietchassis en carrosseriestructuur.De ontwikkeling is uitgevoerd in door een multifunctioneel team met experts, die hun sporen hebben verdiend op het gebied van o.a. ruimtevaart, Automotive en elektronica. Het gebruik van composieten zoals koolstofvezel heeft geresulteerd in een gewichtsreductie van 33% ten opzichte van conventionele stalen en aluminium bussen. Als partner van het Ebusco 3.0 ontwikkelingsprogramma is KesselsGranger DesignWorks verantwoordelijk geweest voor de exterieur body design en het interieur design, met inbegrip van het concept design en de Class-A-surfacing.

door KG onder product design

Linssen Yachts | Grand Sturdy 35.0

De Linssen Grand Sturdy 35.0 Sedan, ontworpen in samenwerking met KesselsGranger DesignWorks, is genomineerd voor European Powerboat of the Year 2020 in de klasse voor waterverplaatsers.

Tijdens de openingsavond van Boot Düsseldorf zullen in januari 2020 vijf boten in evenzoveel verschillende categorieën worden onderscheiden met een European Powerboat of the Year Award. De awards worden toegekend door een vakjury van watersportjournalisten uit Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Noorwegen, Zwitserland, Oostenrijk en Nederland. Voor Nederland is Motorboot vertegenwoordigd in de jury.

De winnaar wordt bekend gemaakt op zaterdag 18 januari 2020.

door KG onder product design

Linssen Yachts | Grand Sturdy 35.0

De volgende generatie Grand Sturdy 35.0 (AC en Sedan) staat in de startblokken. Ontworpen in samenwerking met KesselsGranger DesignWorks, de jachten hebben een vernieuwende, frisse INTERO-stijl. Een stijl waarin alles draait om licht en ruimte.

De vloeiende lijnen van het silhouet openbaren zich in de mooi gebogen driedelige raampartij. Deze creëren veel lichtinval in het interieur, waardoor de kleurenopbouw van vloer naar plafond voor een optimale ruimtelijke beleving zorgt.

De nieuwe Grand Sturdy 35.0 AC & Sedan worden gepresenteerd op de Linssen Yachts Boat Show (16-18 november).

door KG onder product design

Aqualiner | 35m fast ferry catamaran

KesselsGranger DesignWorks heeft twee nieuwe passagierscatamarans ontworpen in opdracht van Nederlandse rederij Aqualiner. Beide schepen hebben een lengte van 35 meter. De catamarans worden gebouwd door de ervaren scheepswerf Rodman Polyships in Spanje.

De styling heeft elegante lijnen en een praktisch ontwerp. Kenmerken zijn onder andere het gebogen bovenste achterdek met een flybridge-uiterlijk, een panoramadak en de schuine brug met externe buitenplatformen over de volledige breedte voor optimale zichtbaarheid.

De 35m-schepen worden de grootste passagierscatamarans gebouwd in Spanje van GRP (Glass Reinforced Polyester) en twee van de grootste voor snelvervoer op binnenwater in Europa.

Sinds juli 2017 is Aqualiner betrokken bij een belangrijk mobiliteitsproject in Antwerpen, beter bekend als DeWaterbus. Aqualiner exploiteert verschillende DeWaterbus-veerboten op de Schelde en Albertkanaal en biedt een unieke openbaarvervoerdienst voor pendelaars, studenten en toeristen. Sinds 1999 is Aqualiner betrokken bij verschillende soortgelijke projecten, waaronder Waterbus Rotterdam. De diensten in Antwerpen vertegenwoordigen hun eerste internationale expansie. Het is hun verwachting dat ze actief zullen worden in meer landen, gebieden en steden met mobiliteitsproblemen en congestiekwesties.

Beide schepen, met een lengte van 35 meter, zullen worden gebouwd onder de Europese norm ES (TRIN). De catamarans zullen in staat zijn om 248 passagiers te vervoeren en zullen worden uitgerust met fietsenrekken aan dek met een capaciteit voor 63 fietsen. Het open bovenste sightseeing-dek is ontwikkeld voor het plezier van passagiers tijdens navigatie in de verschillende seizoenen van het jaar.

Artist's impression: KesselsGranger DesignWorks