TOP

Blog | 2020

door KG onder product design

EBUSCO | EBUSCO 3.0 DESIGN WINT AUTOMOTIVE BRAND CONTEST 2020

De elektrische Ebusco 3.0 bus met een exterieur- en interieurontwerp door KesselsGranger DesignWorks, is uitgeroepen tot winnaar van de Automotive Brand Contest 2020 van de German Design Council, ter ere van het automotive branding en -design. De volledig elektrische composietbus won de hoofdprijs in de categorie Bedrijfsvoertuigen van de internationale competitie.

De German Design Council reikte de prijs uit voor "uitmuntend product- en communicatieontwerp".

Ebusco en KesselsGranger hebben een echte innovatieve gamechanger ontwikkeld in de elektrische busindustrie. De Ebusco 3.0 is een composiete bus met een gewichtsbesparing van 33% en een actieradius tot 500 km met één lading. Met deze nieuwe ontwikkeling concurreert Ebusco met dieselbussen, maar dan zonder uitstoot en hoge brandstofkosten, maar met veel meer comfort, betere veiligheid en meer ruimte voor passagiers. Direct na deze lancering overtrof de merknaam en reputatie van Ebusco de wereldwijde verwachtingen.

De prijsuitreiking vindt plaats in het najaar van 2020.

“Deze prijs is een erkenning voor al het harde werk dat is gestoken in de ontwikkeling van de Ebusco 3.0. Het was een volledige teaminspanning, waarbij de ontwerpers van KesselsGranger efficiënt werkten met het technische team van Ebusco. Dit mooie product brengt geweldig design, ruimtevaarttechnologie en lichtgewicht materialen naar de voorgrond.”
James Granger

“Het winnen van deze prijs is een passende mijlpaal voor onze 10 jaar samenwerking met Ebusco als hun ontwerppartner.”
Steven Kessels

German Design Council – de organisator
De Automotive Brand Contest is de enige neutrale, internationale ontwerpwedstrijd voor automerken en is uitgegroeid tot een belangrijk internationaal evenement in de sector. De prijs wordt georganiseerd door de German Design Council, een van 's werelds toonaangevende kenniscentra op het gebied van communicatie en kennisoverdracht binnen design, innovatie en branding. Meer dan 320 organisaties zijn momenteel stichtende leden. De German Design Council werd in 1953 opgericht als een initiatief van het Duitse federale parlement om de Duitse competentie op het gebied van design te versterken. De vele en gevarieerde activiteiten hebben allemaal één doel: het communiceren van blijvende verbeteringen in merkwaarde door het strategische gebruik van design.

door KG onder graphic design

Aqualiner & Swets Group | Zeven OV-veerboten gerefit met KesselsGranger

Aqualiner / Swets Group en KesselsGranger hebben de afgelopen weken een serie van zeven OV-veerboten gerefit. Naast technische en veiligheidsupdates bevatten de refits opvallende nieuwe exterieur graphics. De veerboten blijven varen in de Nederlandse provincies Zuid-Holland en Gelderland, waaronder Zwijndrecht, Kaag en Tiel.

De veerdiensten zijn een noodzakelijke vorm van openbaar vervoer in het Nederlandse deltalandschap.


door KG onder product design


Carrosserie Akkermans | iOB voor NEP The Netherlands

KesselsGranger DesignWorks is trots om samen te hebben gewerkt met Carrosserie Akkermans, het oudste Nederlandse carrosseriebouwbedrijf (sinds 1811), voor het ontwerp van de nieuwste intelligent Open Broadcast (iOB) unit voor toonaangevend media- en omroepbedrijf NEP The Netherlands.

In opdracht van Carrosserie Akkermans ontwikkelde KesselsGranger DesignWorks het interieurontwerp van de intelligent Open Broadcast (iOB) unit voor opdrachtgever NEP The Netherlands. De mobiele iOB-eenheid vertegenwoordigt een van de meest recente innovatieve uitbreidingen binnen het gecentraliseerde productieplatform van NEP, waardoor de regisseur opnamen kan bewerken op de opnamelocaties (zoals sport- en muziekevenementen).

NEP The Netherlands is internationaal de toonaangevende outsourcingpartner in het vastleggen van televisie en internet voor publieke en commerciële omroepen.

door KG onder product design

Linssen Yachts | Linssen Yachts 35 SL AC in productie

Na de succesvolle lancering van de Linssen Yachts 30 SL Sedan op BOOT Düsseldorf in januari, wordt de grotere 35 SL AC momenteel in productie genomen op de Linssen-werf in Maasbracht. Het jacht wordt afgewerkt op de Logicam I-productielijn en staat gepland voor lancering dit voorjaar.

SL is een afkorting van Sport Luxury. Het prototyping- en engineeringteam van Linssen Yachts heeft nauw samengewerkt met KesselsGranger DesignWorks om een reeks jachten te creëren die de onmiskenbaar luxueuze Linssen-identiteit combineren met details die aansluiten bij de grootste sporttradities.

De Linssen Yachts SL serie kenmerkt zich door zijn stijgende waterlijn, contrasterend ramenplan, rubberen fender, unieke interieurafwerking en kleuropties.

door KG onder product design

Ebusco | Ebusco 3.0 gepresenteerd in Berlijn tijdens ElekBu

De nieuwe elektrische Ebusco 3.0 bus, ontworpen in samenwerking met KesselsGranger DesignWorks, werd in februari gepresenteerd op de ElekBu 2020 beurs in Berlijn. De nieuwe Ebusco 3.0 heeft een revolutionair composiet chassis en carrosseriestructuur, ontwikkeld door een multifunctioneel team van deskundigen, die hun sporen hebben verdiend op het gebied van ruimtevaart, auto-industrie en elektronica. Het gebruik van composieten zoals koolstofvezel heeft geresulteerd in een gewichtsvermindering van 33% ten opzichte van conventionele stalen en aluminium bussen.

Als partner van het 3.0 ontwikkelingsprogramma is KesselsGranger verantwoordelijk voor het exterieur carrosserieontwerp en interieurontwerp van de bus, inclusief conceptontwerp en Class A surfacing.

Op de ElekBu 2020 beurs werd de Ebusco 3.0 gepresenteerd in de kleuren van Münchner Verkehrsgesellscahft (Munich Transport Corporation, MVG). KesselsGranger heeft ook de speciale MVG-kleurstelling ontworpen die in Berlijn werd gepresenteerd, met blauwe en zilveren lijnen die specifiek zijn voor de Ebusco 3.0.

door KG onder product design

DeWaterbus | Renovatie van DeWaterbus ticketkiosk

De nieuwe ticketkiosk en kantoorruimte voor DeWaterbus in Antwerpen bevindt zich in de laatste fase van renovatie.

KesselsGranger DesignWorks werd gevraagd om het ontwerp van het historische gebouw aan het Steenplein in Antwerpen, dat aanvankelijk de Flandria-kiosk sinds 1948 huisvestte, opnieuw te ontwikkelen. Er werd respect en aandacht besteed aan het combineren van de originele details en het beschermde uitzicht van het gebouw met een duidelijke branding voor DeWaterbus.

door KG onder graphic design

DeWaterbus | Doop van MPS Aqua Pearl

De Nederlandse rederij Aqualiner hield op 9 januari een feestelijk evenement voor de officiële doop van MPS Aqua Pearl, de 5e Damen Water Bus 2407-veerboot om onderdeel uit te maken van de DeWaterbus-vloot in Antwerpen, met een livery-ontwerp van KesselsGranger DesignWorks.

Veerdienst DeWaterbus is een permanente vorm van openbaar vervoer over de Schelde. Het is een duurzaam en snel alternatief voor de auto en een antwoord op het congestieprobleem in en rond de stad Antwerpen.

Sinds het begin in 2017 is DeWaterbus een overweldigend succes, met al meer dan 1.000.000 passagiers.