TOP

Projecten | Producten | AutomotiveEbusco 2.2

Ebusco 2.2 - een nieuwe Nederlandse elektrische bus, ontworpen in samenwerking met KesselsGranger DesignWorks

Waarde creëren voor uw stad - aantrekkelijk Zero Emission openbaar vervoer
Het belang van elektrisch openbaar vervoer is de sleutel tot het verminderen van onze ecologische voetafdruk in mobiliteit en het verbeteren van luchtkwaliteit, geluidshinder en gezondheid in onze steden. Het creëren van de wens om te kiezen voor openbaar vervoer is van groot belang voor het succes en de winstgevendheid.

Een goed ontworpen product speelt een integrale rol in het vervullen en overtreffen van deze uitdaging: de verwachtingen om efficiënt te reizen in stijl en comfort worden steeds hoger. Bij het ontwerpen van de Ebusco 2.2 heeft KesselsGranger zijn ervaring in de automotive en yachting-sector toegepast om een praktisch product te creëren dat voldoet aan de eisen om passagiers aan te trekken.

Door een state-of-the-art 100% elektrische aandrijflijn te combineren met een aantrekkelijk uiterlijk en interieurontwerp, creëert de Ebusco 2.2 meer waarde voor uw stad.

Ebusco 2.2 - ontworpen voor efficiëntie
Met zijn indrukwekkende technische specificaties eist de volledige elektrische Ebusco 2.2 een exterieur- en interieurontwerp van opmerkelijke kwaliteit. Het Ebusco 2.2 ontwerpteam heeft ernaar gestreefd om een bus te maken met de volgende kenmerken: een elegante en aantrekkelijke uitstraling, een tijdloze detaillering, een aantrekkelijke verschijning voor een brede bevolkingslaag, het gemak van onderhoud, de robuuste componenten en een geavanceerd LED-verlichtingspakket.

Designteam
Het exterieur- en interieurontwerp van de Ebusco 2.2 is ontwikkeld in samenwerking met KesselsGranger DesignWorks.

KesselsGranger DesignWorks is verantwoordelijk voor de conceptontwikkeling, de definitieve ontwerp-opstelling en de Class A surfacing (3D-modellering) van de carrosseriedelen en bestuurderscabine. Ebusco R&D-ingenieurs hebben de engineering van de componenten naadloos in eigen huis doorontwikkeld.

Het exterieurconcept - een ‘evergreen’ ontwerp
De Ebusco 2.2 is ontwikkeld als een echte metgezel voor zowel de bestuurder als de passagier. De tijdloze styling is modern en uitnodigend. Door de subtiele balans tussen emotie en ratio in het ontwerp oogt de Ebusco 2.2 goed in het stadscentrum met zowel moderne als klassieke architectuur.

De gestroomlijnde voorruitrand die in de A-stijlen overgaat, typeert het head-on zicht op de Ebusco 2.2. De glanzende zwarte band die optisch geheel vormt met de zijglazen, loopt over de voorkant door om waarin de LED-verlichtingsmodules zijn geplaatst. Hierdoor kon het Ebusco-embleem prominent geplaatst worden tussen de onderste middenpaneel-inleg.

De voorste onderste hoekpanelen hebben een duidelijke afgeschuinde rand om maximale bescherming te bieden voor de bovenliggende verlichtingsmodules. Het centrale onderste paneel heeft een verzonken stijlkenmerk en een geïntegreerd gedeelte voor de kentekenplaat.

Aan de voorkant van de bus is veel zorg besteed aan het ontwerpen van de openingsvolgorde van de panelen en de repareerbaarheid van onderdelen. Bepaalde componenten zijn ook netjes uit het zicht verwerkt, inclusief de schakelaar voor de deuren, die aan de onderkant van de handuitsparing op het voorpaneel is weggewerkt: uit het zicht en op een ideale bedieningshoogte.

Aan de achterzijde heeft de bus een unieke constructie met een optische integratie van de achterruit met de achterlichtmodules. Een soortgelijke behandeling van de voorzijde is toegepast op de achterbumpersecties. De achterklep heeft een royale opening en bevat oplaadpunten voor het accupakket.

Hoogwaardig LED-pakket
Het exterieurontwerp bevat de nieuwste generatie LED-verlichtingstechnologie. Aan de voorkant zorgen modulaire lampen met ringvormige DRL's en knipperlichten voor een moderne en aantrekkelijke uitstraling. Deze units zijn zorgvuldig in speciaal vormgegeven modules ondergebracht die ook het EBUSCO-embleem dragen.

De mistlichten zijn zo ver mogelijk uitgespaard om de kans op schade bij ongevallen te verkleinen.

In de achterzijde zijn de geavanceerde achterlichten verwerkt. Ingebouwd in glanzende zwarte modules vormen deze vleugelvormige LED-units een integraal onderdeel van de styling, optisch verbonden via de vormgeving met de achterklep.

De verticale achterverlichtingsmodules combineren de belangrijkste verlichtingsfuncties: achter-, stop- en knipperlichten. De mistlampen en reflectoren zijn verwerkt in de bumper, terwijl de dubbele achteruitrijlichten netjes zijn ondergebracht naast de uitsparing in de kentekenplaat.

De bestuurderscabine – geïntegreerde styling
Het functionele en toch elegante ontwerp gaat door in het interieur. De gecontroleerde lijnen van het dashboard zijn gemaakt voor een uitnodigende entree. De bestuurderscabine heeft een volledig instelbaar dashboard, uitstekende ventilatie aan de voorruit en royale ruimte voor de bestuurder en zijn bagage. Onderscheidende kenmerken zijn de verzonken signatuurlijn die langs de basis van de cabine loopt en de EBUSCO-branding (aangebracht in reliëf in de cabinedeur).

Conceptueel heeft EBUSCO geen middel onbeproefd gelaten en met hun eigen team een compleet nieuwe bus ontwikkeld - de generatie 2.2. Het doel van het creëren van een elegant en aantrekkelijk voertuig is door het Nederlandse bedrijf inderdaad bereikt. Het nieuwe exterieur- en interieurontwerp evenals de bestuurderscabine zijn gemaakt in samenwerking met het Belgisch / Nederlands ontwerpbureau KesselsGranger DesignWorks.

Omnibus Spiegel

Impressie


KesselsGranger DesignWorks

KesselsGranger DesignWorks is een internationaal georiënteerde designstudio, opgericht door designers Steven Kessels en James Granger. Wij leveren onze diensten aan een breed scala van klanten, van startende ondernemers tot en met gevestigde organisaties. In onze portefeuille zitten onder andere de volgende diensten: Product Design (het ontwerpen/vormgeven van nieuwe producten, een redesign van bestaande producten en het uitvoeren van een make-over), Graphic Design (grafische vormgeving en ontwerp visualisaties) en Design Thinking (brainstormsessies, workshops, visie ontwikkeling).

Onze locatie

C-mine 12, Studio B.03
3600 Genk
België