TOP

Projecten | Producten | Muziekinstrumenten

Bogdan Bacanu Marimba, Adams

In opdracht van Adams Musical Instruments heeft KesselsGranger DesignWorks de Bogdan Bacanu Signature Marimba ontworpen. Het instrument is een speciale editie voor Bogdan Bacanu. Gebaseerd op de Alpha Series 5 octaaf keyboard, de styling combineert barokke lijnen met moderne details. De styling werd ontwikkeld op basis van de persoonlijke smaak van Bogdan Bacanu.

Ik ben oorspronkelijk een pianist en ben dus gewend om een Steinway te spelen op het podium. Toen de Alpha werd geïntroduceerd, was het de allereerste designmarimba op de markt. Een instrument met een voortreffelijke tuning en geluidskwaliteit. Dus ik heb nu een instrument waarvan het geluid perfect is afgestemd op mijn eisen en stijl. Het betekent dat ik nooit tuning problemen heb tijdens het spelen in een orkest of ensemble. En degenen dat mijn speelstijl kent zal weten dat ik met veel macht kan spelen. Ik had echter nog een aantal wensen ten aanzien van het ontwerp. Maar die droom werd gerealiseerd toen ik ging in het proces in meer detail met Adams en KesselsGranger.

Bogdan Bacanu

Impressie


KesselsGranger DesignWorks

KesselsGranger DesignWorks is een internationaal georiënteerde designstudio, opgericht door designers Steven Kessels en James Granger. Wij leveren onze diensten aan een breed scala van klanten, van startende ondernemers tot en met gevestigde organisaties. In onze portefeuille zitten onder andere de volgende diensten: Product Design (het ontwerpen/vormgeven van nieuwe producten, een redesign van bestaande producten en het uitvoeren van een make-over), Graphic Design (grafische vormgeving en ontwerp visualisaties) en Design Thinking (brainstormsessies, workshops, visie ontwikkeling).

Onze locatie

C-mine 12, Studio B.03
3600 Genk
België