TOP

Pers | Product design

door KG onder product design

St. Petersburg Avantgarde | St. Petersburg-kapel gepresenteerd met de Adams Alpha marimba ontworpen door KesselsGranger

De Adams Alpha marimba werd geschonken aan de Staats Academische Kapel van St. Petersburg (Moika Embankment, 20) door “Revival of Traditions”, een fonds opgericht door Sergei Roldugin. De marimba is een melodisch percussie-instrument, een familielid van de xylofoon. De vijf-octaafs marimba uit de premium Alpha-serie is een echte “diamant in de kroon” van Adams, de beroemde Nederlandse producent van professionele percussie-instrumenten. Vandaag wordt de Alpha erkend als een van de beste concert marimbas ter wereld.


“Het is een grote eer om een dergelijk hoogstaand instrument voor solisten in het arsenaal van het Symfonie Orkest te hebben,” meldde de Capella. “Dit maakt het mogelijk om werken van hedendaags repertoire uit te voeren, met name componisten L. Janáček, K. Orff, P. Boulez, E. Vil-Lobos en hedendaagse Japanse en Latijns-Amerikaanse componisten die vaak de marimba in hun composities verwerken. Dit evenement is gelijk in schaal en belang voor een concertorganisatie als het ontvangst van een orgel of een nieuwe vleugelpiano.”

Het idee om de Capella een eersteklas marimba te geven, werd geboren dankzij de samenwerking van de Capella met het St. Petersburg House of Music onder leiding van Sergei Roldugin. Roldugin heeft vele jaren “Music of the Stars” georganiseerd in samenwerking met het symfonieorkest van de Capella onder leiding van Alexander Chernushenko en de briljante jonge solisten van Rusland – laureaten en winnaars van prestigieuze internationale competities.

Het ontwerp van de Adams Alpha 5.0 werd ontwikkeld door het invloedrijke Europese agentschap KesselsGranger DesignWorks, bekend voor zijn werk voor fabrikanten van luxe auto’s - onder andere suppliers van Ferrari, Alfa Romeo en Aston Martin. Het toetsenbord van het instrument is gemaakt van geselecteerd Honduraans palissander met speciale veroudering. Deze zeldzame palissander-variant is een uitstekende geluidgeleider en geeft de Alpha-instrumenten een speciale akoestische glans. De geluidskwaliteit wordt ook beïnvloed door de gepatenteerde tuningmethode, die speicaal door de meester bouwers bij Adams is ontwikkeld om maximale nauwkeurigheid en balans te bereiken.